Het bedrijf

Johan Vermeer is in 1998 gestart met zijn praktijk voor podologie na een jarenlange  ervaring in de schoendetailhandel en de orthopedische schoenmakerij.

Op jonge leeftijd werkte hij eerst bij zijn vader, een orthopedisch onderwerkmaker die in zijn praktijk tevens orthopedische (stalen) steunzolen naar gipsafdruk aanmat en vervaardigde.

Vervolgens ging hij werken in de schoendetailhandel en was een van de jongst gediplomeerde schoenwinkeliers in Nederland. Met een uitstap van enkele jaren in de orthopedische schoenmakerij is hij meer dan 25 jaar als leidinggevende in diverse schoenzaken actief geweest.

Mede door zijn achtergrond en omdat hij vaak voetproblemen tegenkwam is hij een studie podologie gaan volgen om zijn klanten beter advies te kunnen geven. Na die studie van twee jaar besloot hij echter om een eigen praktijk te beginnen.

De doelstelling was en is nog steeds om voor elke patiënt / cliënt voldoende tijd te reserveren voor onderzoek en uitleg van hun problemen. Hij gaat er vanuit dat dit de therapie ten goede komt, omdat bij een latere controle er een betere wisselwerking is tussen cliënt en behandelaar, waardoor er naar een nog beter resultaat gestreefd kan worden. Dit betekent dat hij minder cliënten per week kan behandelen dan sommige van zijn collega’s en er soms wel eens een wachtlijst ontstaat. Ook verricht hij elk onderzoek zelf en maakt zelf de zolen, wat een garantie is voor een constante kwaliteit.

Doordat veel mensen met voetproblemen ook houdingsproblemen, zoals heup-, lage rug- en nekklachten hebben, besloot hij een opleiding podoposturale therapie te volgen. Na een jaar mocht hij zich dan ook podoposturaal therapeut noemen. Door het combineren van podologische, podoposturaal therapeutische en orthopedische technieken weet hij een nog beter resultaat te behalen. Ook het feit dat hij een zeer grote kennis over schoenen bezit en hij dus een goed schoenadvies kan geven is daar natuurlijk debet aan.

Vanaf 2000 hield hij tevens praktijk in het Medisch Centrum Geestmerambacht te Broek op Langedijjk. Mede door de lange wachttijden is deze lokatie vanaf juli 2009 overgegaan in de handen van mevrouw Jasja van Veen (Van Veen Podologie).

Op aanraden van een collega in de voetverzorging was hij de initiatiefnemer om podologie vanaf 2001 in het servicepakket van de Thuiszorg de Omring (West-Friesland) onder te brengen.

In 2002 besloot hij op het verzoek in te gaan om plaats te nemen in het bestuur van het Omni Podo Genootschap, de landelijke vereniging van podoposturaal therapeuten. Na ook enkele jaren de functie van voorzitter vervuld te hebben, stopte hij hiermee in 2007. Sindsdien is hij bezig om zijn hypothese betreffende het ontstaan van de idiopatische scoliose gestalte te geven en te bewijzen.